Milstolpar

En vokalensemble bildas

Ett glatt gäng, alla, vid något tillfälle medlemmar i Östra Karups-kören Bel Canto, startade upp den lilla vokalensemblen våren 2009, tillsammans med körledare Marianne Nihlén. Ursprungligen bestod gruppen av Rebecca, Johanna, Maria, Marina, Johan, Jonas och Daniel.

Gruppen får sitt namn

Gruppen får sitt namn

Första sommaren var gruppen faktiskt namnlös. Det var inte förrän till hösten 2009 som miraklet skedde. På E6:an någonstans mellan Ängelholm och Helsingborg, på sin väg söderut, sitter Johan och Jonas i en bil och diskuterar pojkband. Boyzone blir till Voizone och namnet är ett faktum.

7 blir 8

7 blir 8

Egentligen skulle det bara blivit en spelning, det var tanken med vårt lilla projekt. Men vi hade kul, och även publiken så det blev en fortsättning. Till sommaren 2010 var vi full uppsättning, åtta stycken, då Thomas anslöt.

Voizone blir kvartett

Voizone blir kvartett

Med flera medlemmar boende på annan ort blir det under sensommaren 2011 ohållbart att fortsätta Voizone i samma skepnad. Johanna, Jonas och Johan väljer att avsluta sin medverkan i gruppen, Marina har också tidigare valt att lämna. Tillsammans tar nu de fyra återstående medlemmarna ett nytt grepp och blir en ren fyrstämmig vokalensemble.

Nytt på tenorsidan

Nytt på tenorsidan

Då Daniel lämnar Voizone under våren 2013 börjar jakten efter en ny tenor till gruppen. Jonas går på audition och i maj är tenorpositionen åter fylld.

Första gången i radio

Första gången i radio

Under 2013 medverkar Voizone för första gången i radio med ett Coldplay-medley. Gruppen har nu börjat ändra inriktning lite grann från traditionell körrepertoar till lite mer spännande arrangemang. De får också äran att sjunga nationalsången vid invigningen av Voltige-SM.

Sopranbyte

Sopranbyte

Under vårvintern blev det byte i sopranstämman, Maria gick vidare i musiklivet och till Voizone kom Petronella, mitt i en intensiv period då gruppen stod inför mottagandet av ett pris…..

Kulturstipendium

Kulturstipendium

Gruppen kan nu titulera sig kulturpristagare! Sankt Knuts gille i Laholm väljer detta år att dela ut sitt kulturstipendium till Voizone.

4 blir 5

4 blir 5

Det känns lite som att det är svårt att bestämma sig för hur många sångare det ska finnas i Voizone. Men när Rasmus anslöt trillade polletten ner och det blev helt uppenbart att fem är precis så många man ska vara för att sjunga bra a capella.

Pianisten läggs på hyllan

Pianisten läggs på hyllan

Efter sommarens konserter 2014 tas det avgörande beslutet att säga tack och hej till det fina samarbetet med pianisten Håkan. Nu är det a capella för hela slanten som gäller!

A capella-grupp med egna arr

A capella-grupp med egna arr

Stora förändringar och nya ambitioner när det gäller gruppens repertoar resulterar i att Voizone börjar kalla sig för a capella-grupp. Jonas och Rebecca har under 2014 också börjat skriva egna a capella-arrangemang, av kända låtar, till gruppen. Ett eget sound börjar utkristallisera sig.

Hjälte, legofilm och radio

Hjälte, legofilm och radio

I samband med att Måns Zelmerlöw vinner Melodifestivalen, och senare Eurovision, skrivs ett eget arr av hans låt som framförs i radio. Till låten produceras också en musikvideo som bl.a. innehåller en flash mob med Lego-gubbar.

Den nionde medlemmen

Den nionde medlemmen

Det finns en doldis som ändå förtjänar lite uppmärksamhet. Då gruppen vid ett par tillfällen stått utan tenor har det funnits en pålitlig inhoppare. Rafael har då axlat rollen som andretenor med bravur, korta men pålitliga inhopp!

Välkommen Tobias!

Välkommen Tobias!

2016 inleddes med ett nytt ansikte i gruppen. Efter att Thomas avslutat sin medverkan i Voizone under hösten 2015 så välkomnas en ung Ängelholmare vid namn Tobias.

Att ta klivet upp och ut

Att ta klivet upp och ut

Sommaren 2016 innebär viktiga steg ut på nya och större scener för a cappella-gruppen Voizone. Med ytterligare egenskrivna arr i portföljen bär det av ända upp till Falkenberg och ut på scenen på Vallarnas friluftsteater.