Senaste nytt

 

Radio i kvadrat!

Så här i Eurovision-tider var det dags för våra återkommande besök i radio.
Lyssna gärna på intervjun i Radio Halland här.

18278344_1322645054491460_9191454087079642717_o

 

I can't go on!

I år lyckades Jonas och Rebecca göra ett a cappella-arrangemang av vinnarlåten innan den ens vunnit! Nu har vi både spelat in låten och gjort en musikvideo. Så kul det är att göra musikvideor, hoppas det syns!

 

Ny musikvideo!

Äntligen är vi på gång med filmmakandet igen! Denna gången är det en a cappella-version av Mad World, ursprungligen i Gary Jules tappning, som Jonas och Rebecca arrat. En fantastiskt snygg låt som gör sig otroligt bra i en avskalad a cappella-version och som har ett mycket aktuellt budskap.
Första repet på det nya året spelade vi in materialet till videon och nu kan man se och höra resultatet här!

Vi blir så glada om du delar den  i sociala medier :).

Voizone gör jingel i radio

Glädjande nyheter! Vi har fått i uppdrag att ta fram en jingel till adventskalendern som ska sändas i Sveriges radio P4 Halland. 24 dagar i rad kommer ni att kunna höra vår glada sång. Jonas har satt ihop arret och Voizone står för sången, ni kan lyssna här nedan. Och har ni tur kanske ni får höra något mer av oss i radio under december månad..... :)

Jingel Radio P4 Adventskalender

audio
by Voizone

De 5 viktigaste ingredienserna

Vi är inne i en intensiv rep-period och tänkte dela med oss av lite tips till dig som är nyfiken på a cappella!

Voizone sjunger a cappella, bara a cappella och det är något magiskt med att skapa musik helt utan instrument, alla borde verkligen prova det! Men vad gör vår a cappella speciell? Här listar vi de fem viktigaste ingredienserna för riktigt bra a cappella, enligt oss:

  1. Känslan Nerven och fingertoppskänslan är allra viktigast, vi måste få feeling för låtarna vi sjunger. Infinner sig inte känslan då finner sig inte låten på vår repertoar heller.
  2. Arrangemanget A cappella-arrangemanget är näst efter känslan viktigast. En riktigt bra låt kan förstöras av ett tunt arrangemang. Nedan berättar vi mer om hur man bygger ett snyggt arrangemang.
  3. Underhållningsvärdet Varje låt måste ha ett underhållningsvärde, antingen som partyhöjare eller genom att beröra. Det ska vara kul att stå på scen!
  4. Igenkänningsfaktorn Man ska känna igen sig i vår musik. Gamla klassiska hits, senaste listettorna eller låtar som framkallar eftertanke, publiken ska vilja sjunga med eller bara sluta ögonen och luta sig tillbaka.
  5. Live Inget fusk, allt ska gå att framföra live. Fem röster som på inspelning låter likadant som vid vilket live-framträdande som helst, det är en viktig princip för oss. Läs våra tips om hur man blir en bättre a cappella-sångare längre ned.

Hur bygger man då snygga a cappella-arrangemang?

Tänk på att hela ackordet ska var med för en fullständig ljudbild och låt basstämman driva! Man måste inte ha beat box för att få puls och rytm i musiken.

Sammansättningen av sångarna i gruppen är utgångspunkten. Glöm inte bort att använda varje sångares unika talanger – någon kanske har en snygg falsett, en annan är duktiga på runda, låga toner. Välj solist efter vad som passar gruppen, inte originallåten.

Men hur blir man bra på det här med a cappella?

Sjung, sjung, sjung… Sjung så ofta du kan för övning ger färdighet. Du både övar frasering, tonhöjd och gymnastiserar stämbanden så att du successivt blir bättre, på allt!

Lyssna, lyssna, lyssna…. Lyssna på musik. Speciellt om du vill skriva egna arrangemang. Lyssna efter vad de olika instrumenten gör i låtarna, var ligger basgången – sjung med! Lyssna också efter olika sätt att sjunga texter och ljud. Man behöver inspiration varje dag för att utvecklas.

Lär, lär, lär…. Lär när de andra övar och lyssna på hur deras stämmor låter. Vi kan hjälpa varandra och du får en mycket bättre förståelse för vad som går fel när det inte blir som det är tänkt.

Det viktigaste är att det ska vara kul! Kul att framträda och kul att repa! Lycka till med ditt a cappella-projekt!

 

Kulturnatt+ och Pride!

I helgen var det så dags för årets kulturnatt i Halmstad, som vi längtat! Och kvällen levererade! I år samarrangerades kulturnatten med Pride-festivalen och vi deltog i båda arrangemangen. Här följer en  liten bildkavalkad :). Håll till godo!
cropped-Kulurnatt-Banner-1.jpg

 

 

Även september levererar!
I början av månaden fick vi göra något så annorlunda som att underhålla vid en Nationell Kyrkogårdskonferens. Personal från hela landet hade samlats i Halmstad och man bjöd en av kvällarna på underhållning i St Nikolai kyrka. Det var flera år sedan vi uppträdde i den kyrkan och man har alldeles nyligen färdigställt en renovering och installerat ett nytt ljudsystem. Och vilket fantastiskt ljud vi hade! Så stora kyrkor brukar vara en utmaning ljudmässigt, men här hade man verkligen fått till det. Fantastiskt härligt!

Den 22 september fick vi återigen göra en ny bekantskap. Denna gången var vi inbjudna till Lindab Arena i Ängelholm för att underhålla publiken vid Rögles första hemmamatch för säsongen. Över 4000 besökare vandrade förbi oss under kvällen.

Nästa fokus ligger nu på Halmstad Kulturnatt + som går av stapeln till helgen. Här har vi, utöver vårt eget program, fått hedersuppgiften att delta vid invigningen av Halmstad Pride!

voizone-i-st-nikolai-2016rogle

 

 

 

 

 

 

 

Jösses vilka augustidagar!
Det häftigaste vi varit med om hittills inträffade i måndags, den 1 augusti. Då fick vi äntra scenen på Vallarnas friluftsteater och framföra tre låtar a cappella i deras allsångsprogram. Vilken känsla, med fulla läktare och 1800 personer i publiken! Vi tyckte det var fantastiskt och nedan kan ni läsa vad Vallarna själva tyckte :). Detta följdes sedan upp dagen därpå med en privat spelning på vackra Nivå 125 i Båstad inför en liten intim publik. Stort som smått, så kul det är att sjunga a cappella! Vi bjuder även på ett par extra bilder från Stadsfesten.

Vallarnas recension

 

Vallarna 2016 2

 

 

 

 

160716 Honky tonk

 

 

 

 

160716 scen stadsfest

 

 

 

Laholms stadsfest!
I lördags var det så dags för stadsfest i lilla Laholm med många artister på scen under kvällens program. Det var en fantastisk kväll där vi fick dela scen med Clabbe, Lennie Norman och Joddla med Siv. Fler bilder kommer inom  kort! Nedan från vår soundcheck.

Festmiddag på Laholms Golfklubb!

Premiär, jubileum, Mat och Musik, Eurovision och radio!
Sedan förra uppdateringen har det hänt en hel del minst sagt! I april hade Tobias äntligen sin premiär på scen ihop med oss alla. Den årliga jubileumsmiddagen som Hallands sjukhus arrangerar ägde rum på Varbergs stadshotell i Spegelsalen, en premiär värd namnet för vår nye tenor!
Jubileumsmiddag 2016 1Jubileumsmiddag 2016 2

 

 

 

Jubileumsmiddag 2016 3

 

 

 

 

Ingen rast, ingen ro, inför Kristi Himmelsfärds-helgen arrangerade vi tillsammans med Strandpensionatet i Skummeslövsstrand en After business med Mat och Musik. En kväll med fullsatt restaurang, utsökt mat och en rivig föreställning signerad Voizone. Ett stort tack till Helena och hennes proffsiga personal!

Mat och musik 2016 2Mat och musik 2016

 

 

 

 

Likt förra året valde vi att även i år skriva ett a capella-arrangemang på Melodifestival-vinnarlåten. If I were sorry finns nu alltså i en helt unik a capella-version. Som uppladdning inför Eurovision blev vi intervjuade i både Radio Båstad och P4 Radio Halland och fick spela upp låten. Mäktigt! Under fliken Mediearkivet kan man lyssna på och läsa om vår radiomedverkan. Låten kan du höra här:

Voizone - If I were Sorry (Master)

Tredje gången Knutsgillt!
I lördags var det så dags för Knutsgillets årliga högtid och bal och för oss var det tredje gången vi medverkade.
Hands down en av de allra roligaste tillställningar man kan gå på, och underhålla vid! Detta var också sista framträdandet ihop
med vår inhoppande tenor Rafael. Vi är så tacksamma för att han ställt upp och önskar honom lycka till med allt vad han företar sig.
Knutsgillet 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Välkommen Tobias!
Presentation Äntligen

 

 

 

 

 

Gillessång för tredje gången!
Den 5:e mars är det åter dags för högtid med efterföljande festligheter för Knutsgillet i Laholm. Paljettklänningar är införskaffade, i a f till Petronella och Rebecca, och repetitionerna är intensiva. För sista gången, står vi på scen tillsammans med inhoppande Rafael, för efter detta kommer vi att vara en ny komplett, permanent uppställning. Spännande! Vi vill tacka Rafael för en stabil insats över vintern och önska honom lycka till med vårt gemensamma finalframträdande och återgången till att vara Chalmerist på heltid igen.

Full fart i replokalen!
Nya och gamla låtar ska övas in till kommande evenemang och snart kommer vi också att avslöja vår nye sångare. Spännande! Så mycket nötande det blir, men oj vad skoj det är! Som vanligt är det dags att börja fundera över sommarens bröllop och fester. Vill ni ha en skön a capella-grupp som underhållning så är det bara att höra av sig. Ett stort hjärta till er alla inför Alla hjärtans dag!

Hjärta med hörlurar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

December och avslutning på 2015
Årets sista månad bjöd på två framträdande, en Lucia-morgon utanför Mariakyrkan i Helsingborg och ett julbord på Hotel Skansen i Båstad för Rotary.
Vi summerar ett härligt 2015 då gruppen utvecklats ytterligare och vi tagit oss an många nya härliga låtar och fått möjligheten att uppträda på vitt skilda scener.
Inför 2016 står vi nu med en utmaning i att finna en ny tenor till vårt härliga gäng. Tills denne sångare är funnen är vi så tacksamma över möjligheten att plocka in vår trogne inhoppare Rafael.

Så välkommen med era bokningar till fest, bröllop, företagsevent och alla andra tillfällen som bäst förgylls med a capella-sång!

Skansen 2015Luciamorgon 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi söker ny tenor!
Vår tenor Thomas har valt att lämna oss för andra utmaningar.
Vi lyckönskar honom på denna resa och passar på att tacka för alla musikaliska njutningar vi delat genom åren!

Är du vår nye sångare?
SÖKER TENOR 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sommar och höst med Voizone!
Sedan senaste uppdateringen har det fötts en liten Voizone-bebis, Jonas och Rebecca har blivit föräldrar till en pojke.
Men sommaren har har löpt på som vanligt med många trevliga framträdanden i kyrkor och på Laholms torg.

IMG_3628IMG_3698

 

 

 

 

 

 

 

 

Under oktober månad har vi haft ett mycket trevligt samarbete med Ballanz från Ängelholm och besökt Hallands sjukhus under deras 100-årsjubileum! Vi vill särskilt tacka Strandpensionatet i Skummeslövsstrand och Nilsson's Skafferi i Ängelholm för ett fint samarbete med Mat & Musik-projektet.

IMG_3771aIMG_1758

 

 

 

 

 

 

 

12184187_10153709605999419_8084393602195850327_o

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Halmstadgillet 30 maj!

Här är vi på scen på nolltrefem under Halmstadgillet.
Voizone halmstadgillet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ny video på Youtube och sång i radion!
Eurovision-veckan och Måns insats vill vi uppmärksamma speciellt med ett egetskrivet arr på Heroes som vi framförde i p4 Radio Halland och Radio Båstad. Dessutom finns den att se och höra på vår Youtube-kanal!
Radio Båstad 150520
Jubileumsmiddag på Strandbaden i Falkenberg!
8 april underhöll vi på en stor galamiddag på Strandbaden, så kul vi hade!
10427668_10206253661120117_1543694013484235886_n11150231_10153216376983252_4755302484941921861_n

 

 

 

 

 

 

 

 

Högtidligt firande på Knutsgillet!
Lördagen 7 mars gick Knutsgillets årliga högtid och festligheter av stapeln, och särskild inbjudna att stå för underhållningen var vi!
I måndagens LT kunde man läsa om tillställningen, se bilder under mediearkivet.
IMG_2031IMG_2057

 

 

 

 

 

 

 

Ny reperotar och inspirationsresa!
Det nya året har inneburit en massa härliga nya arr att sätta tänderna i. Mycket nytt ska ni få höra från oss under 2015!
Som grädde på moset spenderade vi en fantastisk helg i Stockholm i början av februari. Nedan några bilder, bl.a. från besök på
Straight no chasers fantastiska föreställning!
Foto 2015-02-07 19 35 58Foto 2015-02-07 21 01 28Foto 2015-02-08 01 49 18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Julbord på Strandhotellet och nyårssjungande i radion!
Den 20:e december fyllde vi Strandhotellet i Mellbystrand med mys och a capella-sång, en lika härlig tillställning blev det som förra året.
2014 avslutades sedan med medverkan i Radio Halland på nyårsaftons morgon då vi framförde två a capella-låtar och snackade med programledaren Pär.
Inslaget kan man lyssna på här.

Gott nytt år och god fortsättning på det nya året önskar vi er alla! Vi ser fram emot att möta vår publik på många härliga events under 2015!
Julbord 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andra advent!
Andra advent blev en fullspäckad helg då vi besökte Burlöv Center och Mellby Center!
IMG_1505 beskurenIMG_1507 beskuren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_1518 beskuren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Luciamorgon i Helsingborg!
En tidig fredagmorgon i december, närmare bestämt den 5:e, förgyllde vi grötfrukosten utanför Mariakyrkan i Helsingborg
med härliga carols och traditionella julsånger!
Ett mycket trevligt arrangemang av Marknadsföreningen i Helsingborgsregionen!

Luciamorgon 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fullspäckad oktoberhelg!
Lördagen 25:e oktober sjöng vi på Södra Hallands Krafts öppna hus. Jättefina lokaler och supertrevlig personal mötte vi där!
Söndagen spenderades sedan på biblioteket i Ängelholm där vi var en del av kommunens kulturevecka!

SHKVoizone färger Voizone röd

 

 

 

 

 

 

 

Voizone i Lokaltidningen om söndagens stundande konsert!
På söndag befinner vi oss på anrika Nilsson's i Ängelholm och framför en gratis
a capella-konsert! Caféet öppnar kl. 16, vi sjunger kl. 17! Läs artikeln här!

 

Bröllopsmässa på Wapnö slott 5 oktober!
Söndagen spenderades på vackra Wapnö och deras mässa för fest- och bröllop.
Behöver Ni solist till vigsel eller underhållning till festen, kontakta oss!

Wapnö

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kulturnatten i Laholm 27 september!
Laholms första kulturnatt på många år var ett mycket trevligt arrangemang! Här är vi St Clemens kyrka.
Kulturnatt Laholm soundcheck 140927

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kulturnatt Laholm 140927

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cancergalan i Edenberga 7 september!
Alla medverkande samlade på scen!
Cancergala 140907

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fullt ös!
Voizone140907_b

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bilder från Kulturnatten i Halmstad!

Collage kulturnatt Halmstad

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 september
Ny logo! Gruppen har arbetat en tid med att ta fram en ny logo och nu är den färdig!
Speciellt stort tack till Petronella som arbetat med designen!

Voizone_logo_2014_turkos

 

 

 

 

Skummeslöv 29 juli!
Konsertfinal i fullsatt kyrka!

SONY DSC

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hantverksmässan 26 juli!

20140726_voizone_b20140726_voizone_d

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Torsdagkväll i Laholm 16 juli!

Laholm_1 140716

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Holm 13 juli!

Holm 130714

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bilder från Mellbystrandskalaset!

Mellbystrandskalaset 1 140705 Mellbystrandskalaset 2 140705

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fredag 4 juli medverkade vi i Radio Båstads morgonprogram!
Hela intervjun finns att lyssna på under fliken Media! 

Voizone Radio Båstad 140704

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bilder från jubileumsmiddag på Strandbaden i Falkenberg den 6 maj!

Collage 140506IMG_3771aIMG_1758IMG_3628Jubileumsmiddag 2016 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voizone är 2014 års mottagare av St Knuts Gilles kulturstipendium!
Priset mottogs vid Gillets högtid den 8 mars 2014 på Strandhotellet i Mellbystrand.

Knutsgillet 140308 beskuren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den 6 mars intervjuades Voizone i morgonprogrammet i Sveriges radio P4 Halland med anledning av stipendiet!
Lyssna på inslaget här!

Diplomet stipendium

Radio Halland 140306